Gisteravond moesten we nog eens in Lier zijn, maar de timing liep wat in het honderd. We hadden een bijeenkomst van vrienden om 20u en waren van plan daarvoor nog wat te eten, maar uiteindelijk waren we pas om 19.45u geparkeerd, dus maar ineens naar de bijeenkomst. Om half tien begonnen onze magen toch echt naar eten te verlangen, maar waar vind je in Lier dan nog iets, buiten pita. Een vriendin zei dat we naar de Pezo moesten gaan en dat was echt een schot in de roos. We kwamen er om 5 voor 10 binnen en de garçon zei ons dat we nog konden eten als we tenminste binnen een uur buiten zouden zijn. Niet echt uitnodigend, maar dat was eigenlijk ook wel onze bedoeling, dus gingen we er voor. We kregen een uitgebreide kaart waar het wat zoeken was naar de gerechten, maar al snel was onze keuze gemaakt. Probleem: onze (en ook de enige) garçon was verdwenen. De mensen naast ons waren blijkbaar ook al een kwartier met hun geld aan het zwaaien om te betalen, dus dat beloofde niet veel goeds. Maar om twintig na tien kwam hij terug tevoorschijn en vanaf toen ging het heel vlot.Ik ging voor de pasta scampi-pesto en mijn vriendin koos voor de lamsnootjes in honing-mosterdsaus. De bestelling werd elektronisch doorgegeven naar de keuken en de garçon had opeens tijd voor een praatje. Na een klein kwartiertje werd hij opgebiept en kwam terug met onze gerechten.
De pasta was vers in huis gemaakt en dat proefde je ook. de saus was een schitterende mengeling van room en pesto, en bleef lekker. Met pesto heb ik nogal dikwijls het gevoel dat die begint tegen te spannen na een tijdje, maar dat was hier absoluut niet. Er lagen een viertal perfect gebakken scampi op, echt een zalig gerechtje.
Aan de overkant lagen vier grote lamsnoten op het bord die echt botermals waren en de saus was ook hier heerlijk. De kroketjes hadden alle vormen omdat ze echt vers gemaakt waren en smaakten enorm goed, zelfs voor een niet-aardappel-fan zoals ik. Voor en na het eten kwam de garçon een vriendelijk babbeltje slagen wat allemaal bijdroeg tot de goeie sfeer.
De rekening kwam ook zonder dralen (alhoewel dat ook kan zijn omdat de garçon wou sluiten, zoals hij gezegd had). Er staan nog heel veel pasta- en wokgerechten op de kaart die we zeker willen komen proberen. Een aanrader!