12/20 Wij Belgen vertrouwen op Scandinavische deugdelijkheid. En terecht in dit geval. De Deense chef-kok Tim Christensen weet met zijn bescheiden aanpak in Marcourt-en-Ardenne te overtuigen. Vooreerst al door het concept : in het pittoresk Ardens dorpje, niet ver van La Roche, omgeven door groen, groen en nog eens groen, gaat de maag al eens sneller knorren. La Grande Cure, een recent gerenoveerde chalet met aansluitend hotelfaciliteiten, nodigt uit. Dat Tim Christensen geen sterrenallures heeft, blijkt al van bij de aperitief : ons glaasje cava ging vergezeld van een schaaltje zouten pindanootjes. Wat volgt, overstijgt deze (te) minimalistische aanpak: perfect gebakken coquilles in een smaakvolle currysaus en een smaakvol stukje eend met zoete bijbehoren (geconfijt witloof, frambozencoulis). Geen gedurfde experimenten, maar klassieke schoonheden die perfect zijn bereid en met oog voor detail op het bord worden gepresenteerd. Wie een zoetekauw is, blijft hier evenwel op zijn honger zitten : het dessert (een droog plakje chocoladecake met versiering) was teleurstellend. Wij kunnen Christensen dan ook alleen maar adviseren om een patissier in huis te halen, of minstens een vruchtbare samenwerking aan te gaan met een naburig patissier-chocolatier. Want dat Christensen niet alles zélf hoeft te doen, blijkt uit de mooie en overvloedige wijnkaart, die in samenwerking met (gekende wijndistributeur) Ad Bibendum werd geselecteerd. De Château Lanessan uit 2008 die wij bij onze eend hadden besteld, was uitmuntend. La Grande Cure heeft Ardense charme in overvloed, maar bij ontvangst van de rekening waant u zich heel even in het Hoge Noorden. Want net zoals bij de gekende Zweedse meubelfabrikant hoeven mooie stukken hier helemaal niet duur te zijn (driegangendiner aan 35 EUR).